HET DORPSHUIS WESTBROEK

Ad en Hilda gaan stoppen

Na elf jaar beheerder te zijn geweest van het Dorpshuis in Westbroek, dragen Ad en Hilda Verhoef woensdag 1 juli het stokje over aan Natasja van Barneveld. Echt veel inwerktijd had zij niet nodig. Dankzij haar jarenlange ervaring binnen de catering, voelt zij zich al als een vis in het water

Ad en Hilda werken al lange tijd als beheerders in het Dorpshuis. Wie in Westbroek woont, kent hen. ‘In 2004 werden wij al eens gevraagd’, vertelt Ad. ‘Maar Hilda en ik hadden geen enkele ervaring, dus ging deze nobele taak aan onze neus voorbij. Vier jaar later, in 2008 werden wij opnieuw gevraagd en waagden wij de grote sprong in het diepe’.

Sprong

‘Het was inderdaad een sprong’, vertelt Hilda. ‘Wij werden nauwe- lijks ingewerkt, dus zijn wij maar gewoon begonnen. Koffie inschen- ken, het pand schoonhouden, de tafels neerzetten als een groepje bij ons reserveerde en natuurlijk de in- koop regelen. Er was altijd van alles te doen. Gelukkig werden wij af en toe bijgestaan door Wilma van Dijk. Eén van de langstzittende beheerders’.

Doen

Elke avond was wel iets te doen in het Dorpshuis. De muziekver- eniging kwam oefenen, er was een kaartavond of de toneelgroep kwam repeteren. Er gebeurde van alles in het Dorpshuis. Ad: ‘Tot dat moment ging alles prima en konden wij het samen goed aan. Onze grote vuur- doop was tijdens een evenement. Toen stonden er opeens 150 mensen aan de bar. Dat was even schrikken, maar alles verliep prima’. Het werk als beheerder vergt veel tijd. Hilda werkte in de begintijd veel uren als beheerder, naast haar gewone werk in de zorg. ‘Ik besloot minder uren te gaan werken, zodat ik meer tijd overhad voor het Dorps- huis. Regelmatig maak je lange da- gen. Soms sta je tot twaalf uur ‘s nachts achter de bar en dan moet alles nog worden opgeruimd’, legt Hilda uit.

Verbouwing

In de loop van elf jaar hebben Ad en Hilda veel zien veranderen in het Dorpshuis. ‘Vooral de grote verbou- wing van het pand had een enorme impact’, vertelt Ad. ‘De provincies hadden een grote zak met geld voor alle dorpshuizen, dus wij konden ons Dorpshuis mooi vernieuwen’. Het pand onderging een ware meta- morfose. Van een klein, donker zaal- tje, veranderde het Dorpshuis in een grote, lichte ruimte. ‘Veel mensen zagen wij niet meer voor de verbou- wing’ vertelt Ad. ‘Wie wil nu een gezellige avond doorbrengen in een donker, muf zaaltje? Na de verbouwing zag je iedereen toestromen en werd het weer gezellig in ons Dorpshuis. Het werd drukker en drukker, allerlei gezelschappen kwamen langs. En daar is een dorpshuis toch voor bedoeld’.

Evenementen

Ad zorgde ervoor dat het weer ge- zellig werd. Hij organiseerde allerlei evenementen en het dorp waardeer- de dit. Een avond whisky proeven, een Turkse kapper die langskwam, een avond met flipperkasten, een mannenavond of een ladies night, Oud- en Nieuwfeesten of een stijl- dans-clinic. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het werd wel een keer georganiseerd. Maar na elf jaar vin- den Ad en Hilda het welletjes. Het wordt tijd voor iets anders. Hilda: ‘In september wil ik weer meer gaan werken. Als dat lukt in deze Corona- tijd en anders hebben wij nog altijd onze kleinkinderen’. ‘En ik wil weer meer gaan tennissen. Wij zullen ons in ieder geval niet vervelen’, laat Ad weten.

Stokje

Vanaf woensdag 1 juli neemt Natasja het stokje over van de twee huidige beheerders. Natasja: ‘Ik werd gevraagd of ik misschien interesse had om beheerder te worden. Nou, daar had ik wel zin in. Met mijn jarenlange ervaring in de catering voelde het gelijk goed hier, achter de bar. Wel fijn voor Ad en Hilda, want zij hoefden niet veel tijd te be- steden aan het inwerken. Er is veel te weinig horeca in Westbroek, dus ik hoop dat het Dorpshuis echt het centrale punt wordt in ons dorp. Afgelopen week was het al lekker druk in het Dorpshuis. Diverse avonden stond ik tot 1.00 uur achter de bar. Dat belooft wat’